Bbl onderwijs & kinderopvang

Werk jij in het (basis)onderwijs of de kinderopvang en heb je collega’s die zich willen laten om- of bijscholen? Ben je op zoek naar nieuwe collega’s om op te leiden? Of zou jij zelf wel willen leren voor onderwijsassistent of pedagogisch medewerker terwijl je werkt in de praktijk? Op deze pagina vind je alles over de bbl-opleidingen in de richting Onderwijs & Kinderopvang.

play button

Onze Bbl-opleidingen

Binnen de wereld van Onderwijs & Kinderopvang kun je kiezen tussen 3 bbl-opleidingen: Pedagogisch medewerker kinderopvang (niveau 3), Gespecialiseerd pedagogisch medewerker (niveau 4) en Onderwijsassistent (niveau 4). Klik hieronder voor meer informatie over elke opleiding.

Pedagogisch medewerker kinderopvang  Gespecialiseerd pedagogisch medewerker  Onderwijsassistent

Voordelen Bbl

Voordelen Bbl

Een bol-student zit vooral op school en doet praktijkervaring op tijdens stageperiodes. Bbl-studenten hebben meteen een baan en gaan één dag per week naar school. De voordelen van bbl? Een bbl’er mag al snel zelfstandig meedraaien, als volwaardig kracht met een eigen groep. En daarnaast bestaat een bbl-klas vaak uit een mooie mix van studenten: van jong tot ervaren en uit diverse organisaties. Daardoor zijn er veel ervaringen om uit te wisselen!

Locatie Gorinchem

Locatie Gorinchem

De tweede hoofdvestiging van het Da Vinci College is gevestigd aan de Mollenburgseweg in Gorinchem. In september 2021 verhuizen onze bbl-opleidingen van Dordrecht naar Gorinchem. Meer ruimte voor persoonlijke aandacht door kleinschaligheid. Let op: Dit geldt alleen voor het nieuwe cohort. Huidige bbl-studenten maken hun opleiding af in Dordrecht.
 

Maatwerk voor organisaties

Maatwerk voor organisaties

De bbl-tak van Onderwijs & Kinderopvang heeft de afgelopen tijd een flinke kwaliteitsslag doorgemaakt. Graag kijken we in samenspraak met leerwerkbedrijven hoe we verder invulling kunnen geven aan de opleidingen. Bij een behoorlijke groep deelnemers van één organisatie is bijvoorbeeld een stukje maatwerk mogelijk in opdrachten, zodat deze goed aansluiten op de beroepspraktijk.

Ervaring van studenten

Nadine (17): “Het is zo’n mooi vak om met kinderen te werken en hen dingen bij te brengen waar ze hun hele leven baat bij hebben. Wij worden behandeld als lid van het kindcentrum-team, mogen overal bij zijn en over alles meepraten. De collega’s zijn erg betrokken bij ons leerproces, houden rekening met onze ambities en leren ook van ons. We zijn echt samen bezig met het ontwikkelrecht van kinderen.”

Lars (19): “Ik raad het iedereen aan. Je ziet op de groep meteen terug wat je hebt geleerd. We hebben direct praktijkvoorbeelden bij een thema en zijn steeds met de kinderen bezig. Die zijn enthousiast, net als hun ouders die het fijn vinden dat er extra begeleiding is op de groepen.”

Subsidie aanvragen

Het begeleiden van studenten is inspirerend, maar kost ook tijd en toewijding. Via de 'Subsidieregeling Praktijkleren' worden leerwerkbedrijven bij bbl-studenten voor hun inspanningen gecompenseerd. Klik hier voor meer informatie over hoe je een aanvraag kunt doen.

Versnelde route

De bbl-opleidingen duren in principe 3 jaar. Studenten met een niveau 3 diploma Pedagogisch medewerker kinderopvang of een andere aanverwante opleiding (niet ouder dan 10 jaar) kunnen de 'kopopleiding' te volgen. Dat betekent in 1 jaar een niveau 4 diploma Onderwijsassistent of Gespecialiseerd pedagogisch medewerker op zak. Voor andere studenten is het afhankelijk van het niveau en de werk-/levenservaring mogelijk om maximaal een haf jaar te versnellen.

 

Zij-instromer

Rosemarijne (21 jaar): "Voordat ik begon met dit werk, heb ik een andere opleiding afgerond. Maar na een paar jaar was ik de motivatie kwijt en wilde ik iets anders. De opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker sprak me aan. Ik was super blij dat die opleiding er in bbl-vorm is. Zo kon ik blijven werken en tegelijk iets nieuws leren."

 

 

 

Contact

Heeft u vragen of wit u graag een gesprek over de mogelijkheden? Neem dan contact via communicatiegw@davinci.nl.

Bel ons Mail ons