Artotheek is officieel van start gegaan

Margreet de Kraauw vormt samen met Mieke Bakker en Hamda Ali de kunstcommissie van de Patersweg. Deze commissie is voortgekomen uit de verhuiscommissie. Na de verhuizing naar de Patersweg vond het personeel de muren toch wel kil en kaal. Ze hadden meer behoefte aan kleur, dus de kunstcommissie ging aan het werk. In eerste instantie huurden ze kunst van BAS Kunstuitleen, gevestigd in Raamsdonksveer. Helaas werd dit te duur. Ze waren dan ook erg blij met het initiatief van Art & Design voor de eigen betaalbare artotheek en blij met Karel Holleman, die het geduld had om al het werk op te hangen.

Volgens de commissie is het een echte aanrader om kunst aan de muur te hebben. Door aangeklede muren voelen studenten zich eerder thuis, het roept reacties op en het nodigt ook uit om het eigen talent te ontdekken.
Zo’n nieuw ontdekt talent is Hamda Ali, student Entree, Dienstverlening en Zorg. Tijdens het uitzoeken van het werk van Da Vinci Galleria bleek zij ook niet onverdienstelijk te kunnen tekenen. Hamda’s tekeningen hangen nu, naast het werk uit de artotheek, ingelijst in de gangen van de Patersweg. Haar werk is gebaseerd op een Japanse filmcultuur genaamd Anime.

“De figuren en karakters vind ik zelf erg mooi en kleurrijk om naar te kijken. Ik teken ze graag na, maar ik verzin ze vaak ook zelf. Als mijn werken af zijn en worden tentoongesteld, dan krijg ik echt een gevoel van trots” aldus Hamda.

Zie ook het bericht op Facebook.

Heb je interesse om een kunstwerk(en) te huren? Neem dan contact op met Hanno de Man hdeman@davinci.nl of Marlies de Jongh mdejongh@davinci.nl

Bel ons Mail ons