Ambassadeur voor het mbo 2017

39 mbo’ers van verschillende scholen zijn genomineerd voor de verkiezing van landelijke ambassadeur voor het mbo 2017. Zij wonnen de uitblinkerverkiezing op hun eigen school en maken nu kans een jaar lang landelijk ambassadeur te worden en het beroepsonderwijs te vertegenwoordigen. De winnaar krijgt bovendien een award en een geldprijs van € 2500,-. Dit bedrag mag hij of zij uitgeven aan zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Het Da Vinci College nomineerde Ibrahim Sanan.

Ambassadeurs onderscheiden zich

Ambassadeurs zijn studenten die vakmanschap tonen en zich opvallend enthousiast inzetten tijdens studie, stage en nevenactiviteiten. Ze beschikken over speciale beroepsvaardigheden, lopen bijzondere stages of zetten zich in meer dan gemiddeld in voor belangrijke projecten. Ze durven hun grenzen te verleggen en werken aan hun netwerk op en buiten school. Het zijn creatieve, ondernemende studenten die actief zijn op social media. Uitblinkers hebben de drive om meer uit hun opleiding te halen, door bijvoorbeeld lid te zijn van de studentenraad of andere studenten te begeleiden.

Verkiezing

De verkiezing tot ambassadeur voor het mbo wordt georganiseerd door ‘Dit is mbo’. Iedereen kan vanaf 4 september tot begin november online stemmen op zijn of haar favoriete ambassadeur. Het aantal stemmen telt voor 50% mee in de eindbeoordeling. De genomineerden hebben daarnaast drie speeddates met een vakjury. De jury bestaat uit een vertegenwoordiger uit het bedrijfsleven, de leraar van het jaar 2016 en de landelijke ambassadeur mbo van 2016. Het aantal stemmen en de jurybeoordeling bepalen samen welke studenten in de top 10 komen.

Gala en finale

Op 23 november 2017 is het ‘Dit is mbo’-gala. Een professionele vakjury kiest drie studenten uit de top 10 die zich tijdens het gala mogen presenteren. ‘Dit is mbo’ kiest uit de overige tien ambassadeurs nog één wildcardwinnaar. Ook hij of zij mag zich presenteren op het podium. De jury let op presentatie, performance, uitstraling en overtuigingskracht.

Bel ons Mail ons