Studenten ambassadeurs aan het werk

Tijdens de decanenbijeenkomst in januari j.l heeft u kennis kunnen maken met een aantal van onze nieuwe studentambassadeurs. Inmiddels hebben we er rond de dertig.  Allemaal afkomstig uit verschillende domeinen van het Da Vinci College. Ook zijn er ambassadeurs van het mbo Wellant College. Inmiddels zijn onze ambassadeurs volop aan het werk.

Een greep uit hun werkzaamheden:

8 ambassadeurs van Da Vinci  hebben op 10 maart j.l voorlichting gegeven aan derde jaars leerlingen en hun ouders op het Develstein College. De meesten deden dit voor het eerst en vonden dat heel spannend.

Op 18 en 19 maart heeft een “gemengd team” van  Da Vinci en Wellant een bijdrage geleverd aan de lob week van Mavo Stek. Zij deden dit met behulp van het spel “over de streep” en speeddate sessies met tweede en derde jaars leerlingen. Zij hebben in 2 dagen 9  “lob lessen” verzorgd en met leerlingen gepraat over het kiezen van hun vakkenpakket en het maken van hun profielkeuze. s ’Avonds kwamen  hun ouders en ook zij konden kennis maken met een aantal ambassadeurs.

Onze ambassadeurs van techniek werken mee aan de voorlichtingsactiviteiten voor het vmbo. Zij  hebben een taak in de begeleiding van het Enerwize programma. en binnenkort helpen zij mee met Techniek Dock:

een voorlichtingsprogramma voor de basisscholen.

Wilt u ‘gebruik maken” van onze ambassadeurs en hen vragen een bijdrage te leveren op uw school? Stuur dan een mailtje naar  ngroenhart@davinci.nl ( voor scholen regio Drechtsteden) of naar rvansliedregt@davinci.nl ( voor scholen regio Gorinchem). Samen met u bespreken we wat de mogelijkheden zijn.

Bel ons Mail ons