Verder leren of werken? Welke stap zet jij?

Je zit in je laatste jaar en bent druk bezig met het halen van je diploma. Dan is het ook tijd om na te denken over wat je na je studie wilt gaan doen. Ga je werken? Of kies je ervoor om verder te studeren? Wat moet je eigenlijk allemaal regelen als je stopt met studeren? En hoe werkt het als je studievertraging hebt opgelopen door corona, maar je al wel bent ingeschreven bij een nieuwe opleiding?

We zetten alles voor je op een rijtje

Wat kan ik na mijn diploma gaan doen?

Wat kan ik na mijn diploma gaan doen?

Met je diploma op zak kun je natuurlijk gaan werken. Vind jij het lastig om werk te vinden in deze coronatijd? Misschien is langer doorleren dan iets voor jou! Je kunt kiezen voor een hoger niveau op het mbo als je nu niveau 2 of 3 doet of je gaat studeren aan het hbo na je niveau 4 opleiding. Daarmee vergroot je je kans op een baan in de toekomst. Bekijk hier eens de opties bij Da Vinci.

Hoe zit het met studiefinanciering als ik mijn diploma heb gehaald?

Hoe zit het met studiefinanciering als ik mijn diploma heb gehaald?

  • Wil je hierna doorleren en vraag je je af hoe het zit met je studiefinanciering? Op de site van DUO staat alles wat je moet weten. Hier vind je ook informatie over studiefinanciering in coronatijd. Neem bij vragen contact op met DUO.

  • Ga je werken? Zet dan je studiefinanciering stop en vergeet ook niet je studentenreisproduct stop te zetten. Kijk voor meer informatie op de site van DUO.
In één jaar een (extra) niveau 4 diploma halen?

In één jaar een (extra) niveau 4 diploma halen?

Zie je ertegen op om nog lang door te studeren, maar wil je toch iets extra’s toevoegen aan je cv? Of wil je snel je niveau 4 diploma halen om door te kunnen stromen naar het hbo? Verdiep je dan eens in een éénjarige specialistenopleiding.

Da Vinci heeft drie specialistenopleidingen die je met elk niveau 3 en 4 diploma kunt volgen: Vakman ondernemer (bol & bbl) Leidinggevende team/ afdeling/ project (bol & bbl) en Technisch leidinggevende (bbl).

Met deze opleidingen kun je aan de slag als leidinggevende in diverse organisaties en bedrijven, of je eigen onderneming starten.

Bel ons Mail ons