Actieweek Free a Girl Da Vinci College

Het begon op 2 juni allemaal met een Kick Off en een miniworkshop journalistiek van Kees Ties, columnist van het AD.  De opleiding Facilitair had alles van tevoren keurig klaargezet; hokjes, tafels, artikelen die geveild werden. Het zag er prima uit.

Op 3 & 4 juni was er een mini schoonheidssalon opgebouwd waar onze schoonheidsspecialistes aanwezig waren. Voor een kleine bijdrage konden kinderen, maar natuurlijk ook de moeders, hun nagels laten lakken, het haar een kleurtje geven, zich laten schminken etc. De bakkersopleiding verkocht ondertussen zelfgemaakte koeken. Doordat het woensdagmiddag was, liep het storm!

5 juni was Jeroen Recourt, Tweede Kamerlid van de PvdA aanwezig om met een aantal studenten te praten/debatteren over wat er momenteel speelt in de politiek en het beeld van de studenten hiervan. De onderwerpen waren o.a. de studiefinanciering en het minimum jeugdloon. Nina den Bouw, student Marketing Communicatie vond het erg interessant om met een Tweede Kamerlid te kunnen praten. “Die kom je namelijk niet elke dag tegen!”

De opleiding Welzijn heeft een aantal weken lang een project georganiseerd waar de studenten in groepjes moesten werken. Ieder met een eigen plan om geld in te zamelen. Bij elkaar is er meer dan € 500,- door hen opgehaald. De groep was erg trots om dit bedrag te kunnen overhandigen. Sven van der Put, student A&D, was ook trots dat zijn schilderij, speciaal gemaakt voor de veiling, verkocht werd.

Ook zaten er elke dag in één van de hokjes iemand opgesloten van het Da Vinci College. Zij die wilden, konden daar ook geld doneren. Erica de Winter, organisatrice van dit evenement heeft zelf ook 12 uur lang opgesloten gezeten in één van de hokjes.

In Dordrecht is er al meer dan € 9.700,- opgehaald voor Free a Girl. De landelijke teller staat momenteel op € 357.274,-. 

Bel ons Mail ons