Wat is Bedrijfskunde?

Bedrijfskunde is het vakgebied dat zich bezighoudt met de organisatie en marktomgeving van bedrijven. Het maakt gebruik van inzichten uit andere disciplines zoals bedrijfseconomie, economie, psychologie en sociologie. Bovendien is het sterk op de praktijk gericht; veel inzichten worden ontleend aan de praktijk en aangewend om de strategie en organisatie van bedrijven en andere organisaties aan te passen.
Bedrijfskunde houdt zich vooral bezig met inkoop, verkoop en marketing, kwaliteitszorg, ondernemingsfinanciering, management van bedrijfsprocessen, personeelszaken en bedrijfsstrategie. Ook juridische, psychologische en technische processen in bedrijven komen aan bod.

Bedrijfskunde op het Da Vinci College

Met een opleiding aan de Academie voor Bedrijfskunde kies je voor een brede opleiding. Naast de vakken die je volgt voor je opleiding maak je ook kennis met alle processen die je in een bedrijf tegenkomt zoals marketing, logistiek, administratie en accountmanagement. Je krijgt tijdens je opleiding ook gastcolleges en echte opdrachten van bedrijven. Zo maak je ook kennis met alle specialisaties van Bedrijfskunde. Hierdoor krijg je een brede opleiding en maak je straks meer kans op de arbeidsmarkt. 

Academie voor Bedrijfskunde

Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.