Wat ga je doen tijdens de opleiding?

Welke opleiding je ook kiest bij de Academie voor Bedrijfskunde, je leert altijd meer over alle processen die zich in een bedrijf afspelen. We vinden het belangrijk dat je dat niet alleen in theorie leert maar ook van bedrijven ziet en hoort hoe het eraan toegaat. Je bezoekt verschillende bedrijven en volgt gastcolleges van mensen uit het bedrijfsleven. Je past je kennis meteen toe in projecten die je met medestudenten in opdracht van een bedrijf en met mensen uit het bedrijfsleven uitvoert. Zo leer je meteen projectmatig werken, samenwerken en presenteren. 

Natuurlijk leer je ook alles wat je moet weten over de opleiding waar je voor hebt gekozen. Kom je er in het eerste jaar achter dat een andere opleiding toch beter bij je past dan kan je kiezen voor een andere opleiding van de Academie voor Bedrijfskunde. Overstappen is dus mogelijk maar niet altijd even makkelijk. Het hangt er wel vanaf welke overstap je wilt maken. 
Als je binnen dezelfde richting blijft dan is overstappen relatief makkelijk, bijvoorbeeld van de ene commerciële opleiding naar een andere. Als je naar een andere richting wilt overstappen, bijvoorbeeld naar financieel of juridisch, dan moet je veel inhalen. Dat kan wel, maar is niet eenvoudig. 
Met de opleidingen van de Academie voor Bedrijfskunde krijg je dus een brede basis en doe je praktijkervaring op in verschillende onderdelen van bedrijven. Hiermee ben je breed opgeleid en heb jij dus straks een streepje voor op de arbeidsmarkt. 
 

Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.