Aanmelden Cursus EHBO

Hoe verleen je eerste hulp? Wie is er niet eens van de trap gevallen, kneusde zijn enkel of liep een snee/wond op tijdens een val? Wat te doen bij bewusteloosheid of een hersenschudding?
Als je een cursus Eerste Hulp bij Ongelukken hebt gevolgd, weet je hoe je de juiste Eerste Hulp verleent als er iets gebeurt in je omgeving. Tijdens de cursus leer je wat je moet doen, maar ook wat je vooral moet laten. 

Inhoud en opzet
Inhoud is als volgt: vijf belangrijke punten bij het verlenen van eerste hulp; stoornissen in het bewustzijn en van de ademhaling; stilstand van de bloedsomloop; ernstige uitwendige bloedingen; shock; uitwendige wonden; brandwonden; kneuzing en verstuiking; ontwrichting en botbreuken; oogletsels; vergiftiging; elektriciteitsongevallen; letsels door koude en warmte; vervoer over korte afstand; verband- en hulpmiddelen; het menselijk lichaam.

Deze cursus bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. Het theoriegedeelte wordt via een E-module aangeboden. Je krijgt hiervoor inloggegevens en vanuit de online module word je de benodigde theorie bijgebracht. Deze module wordt afgesloten met een online examen. Deze module moet dan ook met goed gevolg zijn doorlopen, voordat kan worden deelgenomen aan de praktijkdagen.

Praktische informatie
Op vrijdag 14 november 2014 start de EHBO cursus op Da Vinci College en wordt van 13 tot 16 uur gegeven op het Leerpark in Dordrecht. De totale cursus omvat 6 á 8 uur thuisstudie, 4 lesmiddagen van 3 uur (14 nov; 21 nov; 28 nov; 12 dec) en 1 dagdeel examen.

Toelichting
Na het succesvol afronden van de cursus EHBO ben je in het bezit van een erkend diploma EHBO. Daarna dienen er jaarlijks herhalingslessen te worden gevolgd om het diploma geldig te houden/te verlengen. Deze herhalingslessen kunnen ook bij het Da Vinci College worden gevolgd.

Interesse?
Heb je interesse? Bespreek dit met je leidinggevende en meld je vervolgens vóór 18 oktober 2014 aan bij Iraja Rijken-Hospers, dienst HRM, ihospers@davinci.nl.

Bel ons Mail ons